Има 2800 текстови на 400 страни а Вие сте на 22 -та страна

ЈАВЕН ОГЛАС - 07.11.2019







ЈАВЕН ОГЛАС
за вработување на 1 (еден) извршител на неопределено време



Јавен оглас

[повеќе]

СООПШТЕНИЕ - 07.11.2019



Со проектите на Локалните акциони групи до подобрување на условите за живот во руралните средини

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски и директорот на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, Николче Бабовски, денеска ги доделија договорите на седум од вкупно девет Локални акциони групи(ЛАГ-ви), коишто добија финансиска поддршка преку Програмата за рурален развој, наменета за проекти за развој на руралните средини.

[повеќе]

ЈАВЕН ОГЛАС БРОЈ - 256/2019 - 05.11.2019







ЈАВЕН ОГЛАС БРОЈ - 256/2019
за вработување на 22 државни службеници од Група I, подгрупа I во Агенција за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој



Јавен оглас број - 256/2019 - македонска верзија

Јавен оглас број - 256/2019 - албанска верзија

[повеќе]

СООПШТЕНИЕ - 01.11.2019



Инвестираме во добра инфраструктура од интерес на повеќе од 5000 граѓани и создаваме можност за развој на руралниот туризам и побрз проток на добра и услуги

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Зоран Заев,денеска, заедно со директорот на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, Николче Бабовски и градоначалникот на Општина Бутел, Велимир Смилевски, направија увид во отпочнувањето на градежните работи на патот од с. Бутел до с. Љуботен, скопско.

[повеќе]

СООПШТЕНИЕ - 30.10.2019



Бабовски: Исплатени близу 138 милиони денари за субвенци за градинарски култури предадени во преработувачки капацитети

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, денеска на сметките на 2.944 субјекти, исплати близу 138 милиони денари за градинасрки култури, предадени во преаботувачки капацитети. Директорот на АФПЗРР, Николче Бабовски, појаснува дека станува збор за исплата на средствата од мерката 1.7, односно, исплатени се субвенциите од дополнителната мерка за градинарски култури предадени во преработувачки капацитети.

[повеќе]

СООПШТЕНИЕ - 25.10.2019



ИСПЛАТЕНИ 195 МИЛИОНИ ДЕНАРИ ЗА СУБВЕНЦИИ ЗА ПРЕДАДЕНО МЛЕКО И ЗА ОРИЗОВА АРПА

Агенцијата за финансиска подршка во земјоделството и руралниот развој ги исплати субвенциите за предадено млеко и за оризова арпа во вредност од вкупно 195 милиони денари.

[повеќе]

СООПШТЕНИЕ - 24.10.2019



Бабовски : По педесет години за прв пат со средства од Програмата за рурален развој е обновен патот кон Патишка река

Директорот на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, Николче Бабовски, заменик директорот Авдул Селам Селами и градоначалникот на општина Сопиште,Стефче Трпковски, денеска направија увид во градежните активности на трите проекти кои се реализираат со средства од Буџетот на Република Северна Македонија преку Програмата за рурален развој. Станува збор за реконструкција на делницата Патишка река и село Дражилово, како и реконструкција на три улици во скопското село Долно Соње. Вкупната вредност на проектите е над 26 милиони денари. Директорот на АФПЗРР, Николче Бабовски истакна дека со овие проекти Владата преку мерките од Програмата за рурален развој овозможува квалитетни услови за живот на граѓаните и развој на рурален туризам.

[повеќе]

Страна:  << Претходна  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22 23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83  84  85  86  87  88  89  90  91  92  93  94  95  96  97  98  99  100  101  102  103  104  105  106  107  108  109  110  111  112  113  114  115  116  117  118  119  120  121  122  123  124  125  126  127  128  129  130  131  132  133  134  135  136  137  138  139  140  141  142  143  144  145  146  147  148  149  150  151  152  153  154  155  156  157  158  159  160  161  162  163  164  165  166  167  168  169  170  171  172  173  174  175  176  177  178  179  180  181  182  183  184  185  186  187  188  189  190  191  192  193  194  195  196  197  198  199  200  201  202  203  204  205  206  207  208  209  210  211  212  213  214  215  216  217  218  219  220  221  222  223  224  225  226  227  228  229  230  231  232  233  234  235  236  237  238  239  240  241  242  243  244  245  246  247  248  249  250  251  252  253  254  255  256  257  258  259  260  261  262  263  264  265  266  267  268  269  270  271  272  273  274  275  276  277  278  279  280  281  282  283  284  285  286  287  288  289  290  291  292  293  294  295  296  297  298  299  300  301  302  303  304  305  306  307  308  309  310  311  312  313  314  315  316  317  318  319  320  321  322  323  324  325  326  327  328  329  330  331  332  333  334  335  336  337  338  339  340  341  342  343  344  345  346  347  348  349  350  351  352  353  354  355  356  357  358  359  360  361  362  363  364  365  366  367  368  369  370  371  372  373  374  375  376  377  378  379  380  381  382  383  384  385  386  387  388  389  390  391  392  393  394  395  396  397  398  399  400  Следна >>

Menu