Има 2801 текстови на 401 страни а Вие сте на 33 -та страна

СООПШТЕНИЕ - 06.03.2019


Исплатени субвенциите за фармерите кои одгледале и заклале говеда во регистриран кланичен капацитет

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, ги информира фармерите дека на 242 лица исплати 5.082.000,00 односно, над 81 илјади евра за мерката 2.4. Одгледани и заклани грла говеда во регистриран кланичен капацитет.


[повеќе]

ВИДЕО: Со три повици искористивме 28% од предвидените средства од ИПАРД 2 програмата - 05.03.2019[повеќе]

"Magazina Ekonomike", interviste me Kreshnik Bekteshin, minister i ekonomise - 05.03.2019[повеќе]

СООПШТЕНИЕ - 22.02.2019


Исплатени 16 милиони евра субвенции за сточарство

16 милиони евра за субвенции исплатени се за одгледувачите на обележани грла кози, овци, говеда и несилки. Изминатите денови заедно со исплатата на средствата за лозарите на вкупно 33,113 сточари и лозари исплатени се 25 милиони евра за субвенции. Ова денеска на прес конференција го истакна директорот на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој Николче Бабовски и државниот секретар при МЗШВ, Нефрус Челику. Директорот на АФПЗРР, Бабовски рече дека земјоделците парите за субвенции ги добиваат тогаш кога им се најпотребни.


[повеќе]

СООПШТЕНИЕ - 16.02.2019


Собрани 30 метри кубни смет, суви лисја и гранки во дворот на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството

Еко – акција за чистење на околината денеска спроведоа вработените во Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој. Со помош на комуналните служби од општина Аеродром, во еко акцијата се расчистија сувите листови и гранки, а се исекоа и сувите дрвја во дворот на АФПЗРР. Во акцијата беа собрани околу 30 метри кубни смет, суви лисја и гранки.


[повеќе]

ИСПРАВКА НА ЈАВЕН ПОВИК бр.01/2019 за доставување на барања за исплата на средства од Програмата за финансиска поддршка во руралниот развој за 2019 година - 13.02.2019


ИСПРАВКА НА ЈАВЕН ПОВИК бр.01/2019 за доставување на барања за исплата на средства од Програмата за финансиска поддршка во руралниот развој за 2019 година
.


македонска верзија | албанска верзија

[повеќе]

СООПШТЕНИЕ - 12.02.2019


Платежните агенции на Македонија и Црна Гора потпишаа меморандум за соработка

Црна Гора ќе ги користи македонските искуства за користење на мерките од ИПАРД програмата

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој на Република Македонија и Република Црна Гора денеска потпишаа Меморандум за соработка, преку кој ќе се зајакнат капацитетите за соработката и размената на искуства особено во делот на ефикасното искористување на средствата од Европскиот земјоделски Фонд за Рурален Развој. Меморандумот го потпишаа директорот на АФПЗРР, Николче Бабовски и директорот на Платежната Агенција на Црна Гора, Благота Радуловиќ.


[повеќе]

Страна:  << Претходна  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33 34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83  84  85  86  87  88  89  90  91  92  93  94  95  96  97  98  99  100  101  102  103  104  105  106  107  108  109  110  111  112  113  114  115  116  117  118  119  120  121  122  123  124  125  126  127  128  129  130  131  132  133  134  135  136  137  138  139  140  141  142  143  144  145  146  147  148  149  150  151  152  153  154  155  156  157  158  159  160  161  162  163  164  165  166  167  168  169  170  171  172  173  174  175  176  177  178  179  180  181  182  183  184  185  186  187  188  189  190  191  192  193  194  195  196  197  198  199  200  201  202  203  204  205  206  207  208  209  210  211  212  213  214  215  216  217  218  219  220  221  222  223  224  225  226  227  228  229  230  231  232  233  234  235  236  237  238  239  240  241  242  243  244  245  246  247  248  249  250  251  252  253  254  255  256  257  258  259  260  261  262  263  264  265  266  267  268  269  270  271  272  273  274  275  276  277  278  279  280  281  282  283  284  285  286  287  288  289  290  291  292  293  294  295  296  297  298  299  300  301  302  303  304  305  306  307  308  309  310  311  312  313  314  315  316  317  318  319  320  321  322  323  324  325  326  327  328  329  330  331  332  333  334  335  336  337  338  339  340  341  342  343  344  345  346  347  348  349  350  351  352  353  354  355  356  357  358  359  360  361  362  363  364  365  366  367  368  369  370  371  372  373  374  375  376  377  378  379  380  381  382  383  384  385  386  387  388  389  390  391  392  393  394  395  396  397  398  399  400  401  Следна >>

Menu