Има 2801 текстови на 401 страни а Вие сте на 44 -та страна

ЈАВЕН ПОВИК бр. 02/2018 за доставување на барања за користење на средства од Програмата за финансиска поддршка на руралниот развој за 2018 година - 02.07.2018


Врз основа на член 7, алинеја 9 од Законот за основање на Агенција за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој („Службен весник“ на Република Македонија број 72/07, 5/09, 43/14, 193/15 и 39/16), Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руалниот развој го објавува следниот ЈАВЕН ПОВИК бр. 02/2018 за доставување на барања за користење на средства од Програмата за финансиска поддршка на руралниот развој за 2018 година .


македонска верзија и албанска верзија

[повеќе]

Граѓаните на општина Кисела Вода преку Плакета ја искажаа благодарноста до АФПРРЗ за реализираните проекти преку Програмите кои ги нудат за развој на општините.“ - 29.06.2018


Вработените во Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, денеска добија Плакета од општина Кисела Вода за успешната соработка како и за поддршката што Агенцијата преку проекти и ја дава на општината Кисела Вода и и помага во нејзиниот развој. Плакетата за благодарност ја врачи градоначалникот на општина Кисела Вода, Филип Темелковски, а во име на Агенцијата за финансиска поддршка и развој на земјоделството, ја прими директорот на оваа институција Николче Бабовски.

[повеќе]

СООПШТЕНИЕ - 28.06.2018


Исплатени се 89 милиони денари за обештетување на земјоделците од временски непогоди


Денеска исплатени се 89 милиони денари за ланските штети од временските непогоди, од нив над 25 милиони денари се легнати на сметките на лозарите од Неготино и Кавадарци. Оваа вест денеска на трибина во Кавадарци, на земјоделците им ја соопштија министерот за земјоделство Љупчо Николовски и директорот на Агенцијата за финансиска поддршка на земјоделството Николче Бабовски, заедно со градоначалникот на Кавадарци Тони Делков, како и директорот на Државниот инспекторат за земјоделство Благој Индов. Министерот Николовски, рече дека трибината со лозарите од Тиквешкиот регион се одржува на еден месец пред бербата на годинешното грозје, се со цел навреме да се планира откупот на годинешниот род. Ваков тип на средба министерот Николовски одржа и со винарските визби.

[повеќе]

СООПШТЕНИЕ - 21.06.2018

Потпишани првите 13 договори за набавка на трактори од ИПАРД 2 Програмата

Денеска се потпишаа првите 13 договори од вкупно 692 потенцијални корисници на средства од ИПАРД 2 програмата. Вкупната поддршка за набавка на трактори од ИПАРД 2 Програмата е околу 5,8 милиони евра. Од нив, над 1,4 милиони евра се од Националното финансирање, додека близу 4,3 милиони евра се од Европските средства. Со оваа сума ќе бидат опфатени сите земјоделци кои што имаат комплетни апликации.
[повеќе]

СООПШТЕНИЕ - 18.06.2018

Поттикннуваме поголема искористеност на средства од ИПАРД програмата

Министерот за земјоделство шумарство и водостопанство Љупчо Николовски и директорот на Агенцијата за финансиска поддршка на земјоделството и руралниот развој Николче Бабовски, денеска присуствува на отворањето на новата производствена линија за мрзнење на овошје и зеленчук на фабриката за преработка на овошје и зеленчук „Ксенос“, во Демир Хисар. Новата производствена линија на оваа компанија е изградена со кофинансирање, односно со повлекување на средства од ИПАРД 2 Програмата.
[повеќе]

СООПШТЕНИЕ - 09.06.2018

Почнува аплицирањето за добивање на средства од „Програмата за рибарство и аквакултура“

Од денеска до 9 - ти јули 2018- та година, сите кои сакаат да градат нови или да ги ревитализираат старите рибници и пунктови ќе може да аплицираат за добивање на средства преку „Програмата за рибарство и аквакултура“ .

Преку оваа мерка ќе може да се градат нови риболовни пунктови, да ги реконнструираат и адаптираат постоечките, како и да направат рехабилитација на риболовни води со доградба, надградба и опремување на постоечките капацитети/мрестилишта за производство на репродуктивен и порибителен материјал. – вели диреторот на АФПЗРР Николче Бабовски.[повеќе]

ЈАВЕН ПОВИК бр. 01/2018 за доставување на барања за користење на средства од Програмата за финансиска поддршка во Рибарството и Аквакултурата за 2018 година - 09.06.2018


Врз основа на член 7, алинеја 9 од Законот за основање на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој („Службен весник“ на Република Македонија број 72/07, 5/09, 43/14, 193/15 и 39/16), Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој го објавува следниот ЈАВЕН ПОВИК бр. 01/2018 за доставување на барања за користење на средства од Програмата за финансиска поддршка во Рибарството и Аквакултурата за 2018 година .


македонска верзија и албанска верзија

[повеќе]

Страна:  << Претходна  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44 45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83  84  85  86  87  88  89  90  91  92  93  94  95  96  97  98  99  100  101  102  103  104  105  106  107  108  109  110  111  112  113  114  115  116  117  118  119  120  121  122  123  124  125  126  127  128  129  130  131  132  133  134  135  136  137  138  139  140  141  142  143  144  145  146  147  148  149  150  151  152  153  154  155  156  157  158  159  160  161  162  163  164  165  166  167  168  169  170  171  172  173  174  175  176  177  178  179  180  181  182  183  184  185  186  187  188  189  190  191  192  193  194  195  196  197  198  199  200  201  202  203  204  205  206  207  208  209  210  211  212  213  214  215  216  217  218  219  220  221  222  223  224  225  226  227  228  229  230  231  232  233  234  235  236  237  238  239  240  241  242  243  244  245  246  247  248  249  250  251  252  253  254  255  256  257  258  259  260  261  262  263  264  265  266  267  268  269  270  271  272  273  274  275  276  277  278  279  280  281  282  283  284  285  286  287  288  289  290  291  292  293  294  295  296  297  298  299  300  301  302  303  304  305  306  307  308  309  310  311  312  313  314  315  316  317  318  319  320  321  322  323  324  325  326  327  328  329  330  331  332  333  334  335  336  337  338  339  340  341  342  343  344  345  346  347  348  349  350  351  352  353  354  355  356  357  358  359  360  361  362  363  364  365  366  367  368  369  370  371  372  373  374  375  376  377  378  379  380  381  382  383  384  385  386  387  388  389  390  391  392  393  394  395  396  397  398  399  400  401  Следна >>

Menu