СООПШТЕНИЕ - 18.05.2022
Доделени договорите за набавка на системи за наводнување и ископ на бунари


Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Димитар Ковачевски на настан во организација на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, на присутните земјоделци им ги додели договорите за финансика поддршка за мерката за набавка на системи за наводнување капка по капка и конструкција на бунари од Програмата за рурален развој.


[повеќе]

СООПШТЕНИЕ - 18.05.2022
Бачовски: Исплатени над 15 милиони денари преку Програмата за спроведување на интервентен фонд


Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој преку програмата за спроведување на интервентен фонд за земјоделството денеска на сметките на 1048 корисници изврши исплата со вкупен износ од 15.024.433 денари по основ на решенија за финасиска поддршка за трошоци за набавка на вештачки ѓубриња во производството на пченица, јачмен, пченка и сончоглед.


[повеќе]

СООПШТЕНИЕ - 13.05.2022
Делегација од Агенцијата за финансиска поддршка за земјоделството и руралниот развој предводена од директорот Никица Бачовски присуствуваше на 51-та конференција на директори на Платежните агенции на ЕУ.


[повеќе]

СООПШТЕНИЕ - 10.05.2022
АФПЗРР : Исплатени 221.229.139,00 денари за градинарско производство


Агенција за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој денеска изврши исплата по основ директни плаќања по обработлива земјоделска површина за градинарско производство и цвеќе на отворено и во пластеници.


[повеќе]

СООПШТЕНИЕ - 05.05.2022
Бачовски : Започна исплатата на мерките од Интервентниот фонд за земјоделство


Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој денеска ја исплати финансиската поддршка од интервентниот фонд за земјоделство предвидена за одгледување на кокошки – несилки.


[повеќе]

СООПШТЕНИЕ - 05.05.2022Бачовски : Од денес почнува аплицирањето за земјоделски субвенции за 2022 година


Од денес започнува аплицирањето за добивање на финансиска поддршка во земјоделството. Крајниот рок за доставување на барања е 31- ви мај 2022 година. Сите кои се заинтересирани апликациите можат да ги поднесат електронски со пристапување на веб страната на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, односно на www.ipardpa.gov.mk во делот е- барање.


[повеќе]

ЈАВЕН ПОВИК бр.07/2022 - 30.04.2022


Врз основа на член 7, алинеја 9 од Законот за основање на Агенција за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој („Службен весник на Република Македонија“ број 72/07, 5/09 43/14, 193/15, 39/16, 164/18 и „Службен весник на Република Северна Македонија“ број 190/19), Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој го објавува следниот

ЈАВЕН ПОВИК бр.07/2022

за доставување на барања за исплата на средства од Програмата за финансиска поддршка на руралниот развој за 2022 година


македонска верзија | албанска верзија

[повеќе]

СООПШТЕНИЕ - 29.04.2022

Директорот на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој м-р Никица Бачовски денеска присуствуваше на Свечениот дел на Генералното собрание на НФФ кој се одржа на Факултетот за земјоделски науки и храна.


[повеќе]

СООПШТЕНИЕ - 28.04.2022
Исплатени 434 милиони денари субвенции за оддржување на овошни насaди


Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој денеска на сметките на 10.479 корисници изврши исплата со вкупен износ од 434.448.813 денари по основ директни плаќања за оддржување на постоечки овошни насади. Корисници на оваа подмерка се земјоделските стопанства кои имаат минимум 0.2 ха површина со постоечки овошни насади и се регистрирани во Единствениот регистар на земјоделски стопанства.


[повеќе]

СООПШТЕНИЕ - 20.04.2022
АФПЗРР распиша 5 јавни повици за финансиска поддршка обезбедена преку програмата за рурален развој


Агенцијата за финасиска поддршка во земјоделството и руралниот развој денес објави 5 јавни повици за финансиска поддршка обезбедена преку програмата за рурален развој .


[повеќе]

Вести и Архива

Menu