ИЗВЕСТУВАЊЕ - 26.04.2011 во 14:01


ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ЈАВНОСТА

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој ги потсетува млекопроизводителите дека 29 април 2011 година е крајниот рок за поднесување на барања за директни плаќања за произведено и продадено кравјо, овчо и козјо млеко во период од 1 октомври до 31 декември 2010 година.

Барањата се поднесуваат во подрачните единици на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство.

Висината на директните плаќања е 3,5 денари по литар произведено и продадено млеко на преработувачките капацитети.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Menu