Има 2958 текстови на 423 страни а Вие сте на 26 -та страна

СООПШТЕНИЕ - 27.11.2020
Бабовски : Ги развиваме руралните средини, денеска исплатени 229,5 милиони денари за предадени градинарски и овошни култури во преработувачки капацитети

Директорот на Агенцијата за финснсиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, Николче Бабовски, заедно со градоначалникот на Кавадраци, Митко Јанчев, и членови на Советот на општината, денеска разговараа за реализацијата на капиталните проекти кои се реализираат со средства од Програмата за рурален развој. Директорот на АФПЗРР, Бабовски истакна дека општината Кавадарци има добиено поддршка за реализација на 4 проекти со вкупна вредност од околу 50 милиони денари, и сите се од витално значење за тој крај затоа што овозможуваат развој на рурален туризам и раст на локалната економија..

[повеќе]

Исплатени 152 милиони денари за субвенции за втора фаза произведено и предадено млеко - 24.11.2020


Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, на сметките на 6,755 сточари исплати над 152 милиони денари за произведено и предадено овчо, кравјо и козјо млеко од втора фаза. Директорот на АФПЗРР, Николче Бабовски, информира дека средствата од оваа мерка, се свеж капитал кои треба да им помогне на сточарите, да ја обезбедат потребната количина на храна за презимување на стоката.


[повеќе]

СООПШТЕНИЕ - 20.11.2020
Во Куманово се одржа завршен настан за Кампањата за публицитет за ИПАРД Програмата 2014-2020

Телото за управување со ИПАРД при Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, одржа завршен настан за Кампањата за публицитет за ИПАРД Програмата 2014-2020. Настанот се одржа во Куманово во зградата на поранешен Комитет во Кружната Сала.


[повеќе]

СООПШТЕНИЕ - 11.11.2020
Почна аплицирањето за субвенции за предадена зелка, градинарски и овошни култури во производни капацитети

Сите земјоделци кои оваа година произвеле и предале градинарски и овошни култури, во преработувачки капацитети од денеска до 25 –ти декември ќе може да поднесуваат барања за добивање на субвенции за овие култури.


[повеќе]

СООПШТЕНИЕ - 10.11.2020
На располагање се неповратни средства за развој на рибарството и аквакултурата во земјава

Од денеска, па се до крајот на овој месец, сите кои сакаат да градат нови, да ги ревитализираат или обноват старите рибници, мрестилиштата или мандрите, ќе може да поднесат барање за добивање на средства од Програмата за рибарство и аквакултура. За неповратни средства може да аплицираат и сите кои од 1- ви јули до 30 септември набавиле порибителен материјал за насадување на рибниците.


[повеќе]

ЈАВЕН ПОВИК бр.3/2020 за доставување на барања за исплата на средства и за доставување на барања за користење на средства од Програма за финансиска поддршка во рибарстовото и аквакултурата за 2020 год - 10.11.2020


Врз основа на член 7, алинеја 9 од Законот за основање на Агенција за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој („Службен весник на Република Македонија“ број 72/07, 5/09, 43/14, 193/15, 39/16, 164/18 и („Службен весник на Република Северна Македонија“ број 190/19), Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руалниот развој го објавува следниот

ЈАВЕН ПОВИК бр.3/2020 за доставување на барања за исплата на средства и за доставување на барања за користење на средства од Програма за финансиска поддршка во рибарстовото и аквакултурата за 2020 година


македонска верзија
албанска верзија

[повеќе]

СООПШТЕНИЕ - 05.11.2020
Со средства од Програмата за рурален развој, село Драчево доби нов мултимедијален Дома на културата

Директорот на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, Николче Бабовски, министерката за култура Ирена Стефоска и градоначалникот на Кисела Вода, Филип Темелковски, денеска, свечено го пуштија во употреба, Домот на културата во село Драчево. Вкупната инвестиција за реконструкција на овој објект изнесува 14,7 милиони денари, средствата се обезбедени од Програмата за рурален развој. Директорот на АФПЗРР, Бабовски, истакна дека просторот прераснува во мултифункционален и современ центар во кој ќе може да се одржуваат театарски претстави, изложби а свој простор има и најстарото културно – уметничко друштво Китка. Ваквите проекти помагаат граѓаните да имаат квалитетни услови за живот како и можност да отвораат нови бизниси.


[повеќе]

Страна:  << Претходна  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26 27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83  84  85  86  87  88  89  90  91  92  93  94  95  96  97  98  99  100  101  102  103  104  105  106  107  108  109  110  111  112  113  114  115  116  117  118  119  120  121  122  123  124  125  126  127  128  129  130  131  132  133  134  135  136  137  138  139  140  141  142  143  144  145  146  147  148  149  150  151  152  153  154  155  156  157  158  159  160  161  162  163  164  165  166  167  168  169  170  171  172  173  174  175  176  177  178  179  180  181  182  183  184  185  186  187  188  189  190  191  192  193  194  195  196  197  198  199  200  201  202  203  204  205  206  207  208  209  210  211  212  213  214  215  216  217  218  219  220  221  222  223  224  225  226  227  228  229  230  231  232  233  234  235  236  237  238  239  240  241  242  243  244  245  246  247  248  249  250  251  252  253  254  255  256  257  258  259  260  261  262  263  264  265  266  267  268  269  270  271  272  273  274  275  276  277  278  279  280  281  282  283  284  285  286  287  288  289  290  291  292  293  294  295  296  297  298  299  300  301  302  303  304  305  306  307  308  309  310  311  312  313  314  315  316  317  318  319  320  321  322  323  324  325  326  327  328  329  330  331  332  333  334  335  336  337  338  339  340  341  342  343  344  345  346  347  348  349  350  351  352  353  354  355  356  357  358  359  360  361  362  363  364  365  366  367  368  369  370  371  372  373  374  375  376  377  378  379  380  381  382  383  384  385  386  387  388  389  390  391  392  393  394  395  396  397  398  399  400  401  402  403  404  405  406  407  408  409  410  411  412  413  414  415  416  417  418  419  420  421  422  423  Следна >>

Menu