Има 2957 текстови на 423 страни а Вие сте на 29 -та страна

СООПШТЕНИЕ - 23.07.2020Последни ИПАРД инфо денови за Мерка 1, аплицирајте за добивање на финансиска поддршка

Според новиот протокол за заштитата од Ковид-19, денеска инфо караванот за информирање и едукација за ИПАРД 2014–2020 продолжува со своите активности за аплицирање и искористување на Мерка 1 во Демир Хисар, во кругот на ОУ „Гоце Делчев“ од 15:00 часот.


[повеќе]

СООПШТЕНИЕ - 20.07.2020Од денеска продолжуваат ИПАРД инфо деновите

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, заедно со Телото за управување со ИПАРД, при министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство од денеска, по посебен протокол утврден од Комисијата за заразни болести при министерството за здравство, продолжуваат со реализација на работилниците за ИПАРД 2 програмата. По новиот протокол, инфо средбите ќе се реализираат на отворено а на влезот на секоја локација ќе бидат поставени два пулта на кој ќе се врши дезинфекција и мерење на телесна температура а ќе се делат заштитни маски,брошури и рекламен материјал за посетителите.


[повеќе]

СООПШТЕНИЕ - 11.07.2020Започна распределбата на картичките за новите корисници на зелена нафта по програма 2020 година

Денеска министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски и директорот на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, Николче Бабовски, беа во посета на Струмичкиот регион од каде што информираа за започнувањето на распределбата на картичките за новите корисници на зелена нафта.
Преку подрачните единици на МЗШВ, ќе се поделат новите картички во сите региони во државата.
[повеќе]

Известување - 08.07.2020

Известување !

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, ги известува сите корисници на услугите на Агенцијата дека работното време со странки е од 09 : 00 до 14 : 00 часот секој работен ден.


[повеќе]

СООПШТЕНИЕ - 07.07.2020До крај на јули може да се аплицира за добивање на субвенции за земјоделството по Програма 2020 година

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, ги информира сите корисници на финансиска поддршка во земјоделството, дека почна аплицирањето за добивање на субвенции за земјоделството.


[повеќе]

СООПШТЕНИЕ - 30.06.2020Активностите на терен покажуваат дека одговорно го исполнуваме тоа што го ветивме пред граѓаните и компаниите, инфраструктурно уредување со цел да овозможиме подобри услови за работа и живот на сите граѓани

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Оливер Спасовски, министерот за транспорт и врски, Горан Сугарески, директорот на Агенцијата за поддршка во земјоделството и руралниот развој, Николче Бабовски и градоначалникот на Општина Бутел, Велимир Смилевски денеска извршија увид во работите на изградба на водоводна и канализациона мрежа во индустриската зона Визбегово.


[повеќе]

СООПШТЕНИЕ - 26.06.2020Министерот Димковски и директорот Бабовски, денеска во Кочани одржаа работен состанок со претставници на Здружението „Бело злато“

Денеска министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Трајан Димковски заедно со директорот на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, Николче Бабовски и градоначалникот на Кочани, Николчо Илијев одржаа работен состанок со претставници на Здружението „Бело злато“.
На овој состанок се разговараше за актуелни прашања од реализацијата на програмите на ресорното министерство, беа разменети предлози и искуства со цел секоја реколта да биде подобра од претходната.
„Ова беше еден конструктивен разговор за се досега што беше сработено и сите планови што допрва ни претстојат, најголем дел од состанокот разговаравме за делот како подобро да сме подготвени за пријавувањето на субвенциите , во време на пандемија “-изјави министерот Димковски


[повеќе]

Страна:  << Претходна  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29 30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83  84  85  86  87  88  89  90  91  92  93  94  95  96  97  98  99  100  101  102  103  104  105  106  107  108  109  110  111  112  113  114  115  116  117  118  119  120  121  122  123  124  125  126  127  128  129  130  131  132  133  134  135  136  137  138  139  140  141  142  143  144  145  146  147  148  149  150  151  152  153  154  155  156  157  158  159  160  161  162  163  164  165  166  167  168  169  170  171  172  173  174  175  176  177  178  179  180  181  182  183  184  185  186  187  188  189  190  191  192  193  194  195  196  197  198  199  200  201  202  203  204  205  206  207  208  209  210  211  212  213  214  215  216  217  218  219  220  221  222  223  224  225  226  227  228  229  230  231  232  233  234  235  236  237  238  239  240  241  242  243  244  245  246  247  248  249  250  251  252  253  254  255  256  257  258  259  260  261  262  263  264  265  266  267  268  269  270  271  272  273  274  275  276  277  278  279  280  281  282  283  284  285  286  287  288  289  290  291  292  293  294  295  296  297  298  299  300  301  302  303  304  305  306  307  308  309  310  311  312  313  314  315  316  317  318  319  320  321  322  323  324  325  326  327  328  329  330  331  332  333  334  335  336  337  338  339  340  341  342  343  344  345  346  347  348  349  350  351  352  353  354  355  356  357  358  359  360  361  362  363  364  365  366  367  368  369  370  371  372  373  374  375  376  377  378  379  380  381  382  383  384  385  386  387  388  389  390  391  392  393  394  395  396  397  398  399  400  401  402  403  404  405  406  407  408  409  410  411  412  413  414  415  416  417  418  419  420  421  422  423  Следна >>

Menu