Има 2957 текстови на 423 страни а Вие сте на 30 -та страна

СООПШТЕНИЕ - 25.06.2020Министерот Димковски и директорот Бабовски, денеска во Кавадарци одржа работен состанок со претставници на Здружението „Напредни лозари“

Денеска, министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Трајан Димковски заедно со директорот на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој Николче Бабовски, беа во посета на Кавадарци. Министерот Димковски и Бабовски оддржа работен состанок со претставници на Здружението „Напредни лозари“. На состанокот се разговараше за цената и пласманот на грозјето и подобрените услови за производство на вино. Министерот Димковски информираше дека цената на предадено грозје, оваа година нема да биде пониска од ланската и дека целокупното произведено грозје од оваа реколта ќе биде откупено. Лозарите беа целосно исплатени во изминатиов период, исплатени се сите заостанати долгови направени од претходната власт.


[повеќе]

СООПШТЕНИЕ - 24.06.2020Вицепремиерката Царовска, министерот Димковски и директорот Бабовски во посета на компанијата „Којаконеја“- Преку ИПАРД програмата го поддржуваме земјоделството и домашните компании да бидат поконкурентни на меѓународните пазари

Заменичката на претседателот на Владата задолжена за економски прашања и координација со економските ресори Мила Царовска, заедно со министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Трајан Димковски и директорот на Агенцијата за финансиска поддршка на земјоделството и руралниот развој Николче Бабовски, денес ја посетија компанијата „Којаконеја“ (Coyaconeya), корисник на средства од ИПАРД 2 Програмата.


[повеќе]

СООПШТЕНИЕ - 24.06.2020Продолжуваат да течат сите рокови по ИПАРД Програмата

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, ги информира сите апликанти и корисници на средства од ИПАРД програмата, дека продолжуваат да течат сите рокови на претходните отворени повици по ИПАРД 2 Програмата а за кои Владата на РСМ во април преку Уредба ги стави во мирување заради заразата со „КОВИД 19“.


[повеќе]

СООПШТЕНИЕ - 20.06.2020На располагање се нови средства за сточарите кои набавиле назимки и пчелини матици

Сите сточари кои во период од 01- ви октоври до 31- ви декември 2019 година, набвиле педигрирани, хибридни чистокрвни свиња и пчелини матици од одобрени одгледувалишта, ќе може да поднесат барање за добивање на финансиска поддршка преку Мерката „121 Инвестиции во модернизација на земјоделски стопанства“ од Програмата за Рурален развој. Директорот на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, Николче Бабовски, информира дека право на аплицирање за добивање на оваа финансиска поддршка, имаат сите земјоделски стопанства запишани во Единствениот регистар на земјоделски стопанства, (ЕРЗС) во Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, согласно Закон за земјоделство и рурален развој.


[повеќе]

ЈАВЕН ПОВИК бр.02/2020 за доставување на барања за исплата на средства од Програмата за финансиска поддршка на руралниот развој за 2020 година - 20.06.2020


Врз основа на член 7, алинеја 9 од Законот за основање на Агенција за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој („Службен весник на Република Македонија“ број 72/07, 5/09 43/14, 193/15, 39/16, 164/18 и „Службен весник на Република Северна Македонија“ број 190/19), Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руалниот развој го објавува следниот

ЈАВЕН ПОВИК бр.02/2020 за доставување на барања за исплата на средства од Програмата за финансиска поддршка на руралниот развој за 2020 година


македонска верзија
албанска верзија

[повеќе]

СООПШТЕНИЕ - 17.06.2020Директорот на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој (АФПЗРР), Николче Бабовски и раководителот на подрачната единица на МЗШВ – Битола, Методија Илиевски, денеска беа во посета на Ј.П "Стрежево"

Во фокусот на денешната средба беа актуелните новости околу Програмата за финансиска поддршка во рибарство и аквакултура – инвестиции во аквакултурата и набавка на порибителен материјал.

Директорот, Бабовски посочи дека средствата од Програмата за рибарство и аквакултура како и досега ќе бидат насочени во развој на рибарството.

[повеќе]

СООПШТЕНИЕ - 04.06.2020Со средства од Програмата за рурален развој се изгради патот Волково – Прилепец – манастир „Св.Никола“

Градоначалникот на општина Прилеп, Илија Јованоски, министерот за транспорт и врски Горан Сугарески и директорот на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој (АФПЗРР), Николче Бабовски, денеска извршија увид на новоизградениот пат кој од село Волково, преку населеното место Прилепец води до манастирот „Св.Никола“.

Директорот на АФПЗРР, Николче Бабовски, рече дека проектите кои денеска ги промовираат, се направени со средства од мерките и програмата за рурален развој кои ги имплементира Агенцијата, со единствена цел да се подобрат условите за живот и престој во руралните средини.

[повеќе]

Страна:  << Претходна  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30 31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83  84  85  86  87  88  89  90  91  92  93  94  95  96  97  98  99  100  101  102  103  104  105  106  107  108  109  110  111  112  113  114  115  116  117  118  119  120  121  122  123  124  125  126  127  128  129  130  131  132  133  134  135  136  137  138  139  140  141  142  143  144  145  146  147  148  149  150  151  152  153  154  155  156  157  158  159  160  161  162  163  164  165  166  167  168  169  170  171  172  173  174  175  176  177  178  179  180  181  182  183  184  185  186  187  188  189  190  191  192  193  194  195  196  197  198  199  200  201  202  203  204  205  206  207  208  209  210  211  212  213  214  215  216  217  218  219  220  221  222  223  224  225  226  227  228  229  230  231  232  233  234  235  236  237  238  239  240  241  242  243  244  245  246  247  248  249  250  251  252  253  254  255  256  257  258  259  260  261  262  263  264  265  266  267  268  269  270  271  272  273  274  275  276  277  278  279  280  281  282  283  284  285  286  287  288  289  290  291  292  293  294  295  296  297  298  299  300  301  302  303  304  305  306  307  308  309  310  311  312  313  314  315  316  317  318  319  320  321  322  323  324  325  326  327  328  329  330  331  332  333  334  335  336  337  338  339  340  341  342  343  344  345  346  347  348  349  350  351  352  353  354  355  356  357  358  359  360  361  362  363  364  365  366  367  368  369  370  371  372  373  374  375  376  377  378  379  380  381  382  383  384  385  386  387  388  389  390  391  392  393  394  395  396  397  398  399  400  401  402  403  404  405  406  407  408  409  410  411  412  413  414  415  416  417  418  419  420  421  422  423  Следна >>

Menu