Има 2957 текстови на 423 страни а Вие сте на 36 -та страна

СООПШТЕНИЕ - 20.02.2020Со средства од Програмата за рурален развој се проширува и реконструира регионалниот пат од Бутел до Раштак

Заменик-министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Благе Цветковиќ, заедно со директорот на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, Николче Бабовски и градоначалникот на Општина Гази Баба, Борис Георгиевски, денеска беа во село Раштак да направат увид на реконструкцијата и проширувањето на регионалниот пат од Бутел до Раштак во должина од 5 километри. Реконструкцијата се извршува со финансиска поддршка од Програмата за рурален развој, за што општина Гази Баба доби грант од 11,9 милиони денари.

[повеќе]

СООПШТЕНИЕ - 17.02.2020Исплатени субвенциите за одгледувачите на говеда

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој на сметките на 12.500 сточари кои одгледуваат говеда исплати 354 милиони денари. Директорот на АФПЗРР, Николче Бабовски, преку соопштение појаснува дека станува збор за исплата по мерката „Директни плаќања за обележани грла говеда“.

[повеќе]

СООПШТЕНИЕ - 17.02.2020Почнува кампања на инфо денови за мерка 1 од ИПАРД Програмата 2014-2020


Телото за управување со ИПАРД фондовите при Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство и Агенцијата за финансиска поддршка на земјоделството и руралниот развој продолжуваат со реализирање на Инфо денови за спроведување и користење на Инструментот за претпристапна помош на Европската унија за рурален развој ИПАРД 2014 – 2020.

[повеќе]

СООПШТЕНИЕ - 17.02.2020Спасовски, Димковски и Бабовски традиционално ги закроија лозјата во Тиквешко

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Оливер Спасовски придружуван од министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски, директорот на АФПЗРР, Николче Бабовски и други владини претставници, денеска, по повод православниот празник Св. Трифун, присуствуваа на традиционалното закројување на лозовите насади на локацијата „Лепово“.

[повеќе]

ОДЛУКА - 12.02.2020

ОДЛУКА
за избор на кандидати за вработување
Одлука
[повеќе]

СООПШТЕНИЕ - 11.02.2020Исплатена помошта за лозарите кои имаа предадено а неисплатено грозје од винарниците

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, на сметките на 325 лица исплати вкупно 9.896.812,00 денари за предадено а ненаплатено грозје. Станува збор за мерката 8а „Дополнителна помош за предадено а неплатено винско грозје“. Корисници на оваа финансиска подршка се сите лозари кои произведеното грозје го предале во период од 15- ти август 2014 година до 15- ти ноември 2016 година и за кои винарниците не им исплатија средствата. Висината на оваа дополнителна помош се утврдува според сортата на предадено грозје која не е повисока од просечната цена за откуп на винско грозје во Република Северна Македонија и која е утврдена на годишно ниво за период од 2014 до 2016- та година.

[повеќе]

СООПШТЕНИЕ - 10.02.2020Објавен јавниот повик за млади земјоделци, годинава финансиска поддршка е зголемена на 20.000 евра

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој денеска го објави јавниот повик за мерката 113 „Поддршка за поттикнување на земјоделското производство“. Од денеска до 10-ти март годинава сите млади земјоделци до 40 години ќе можат да поднесуваат барања за финансиска поддршка за поттикнување на земјоделското производство. Оваа година финансиската поддршка е зголемена од 10.000 на 20.000 евра. Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски заедно со директорот на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, Николче Бабовски, денеска во село Лешани, општина Дебарца, беа во посета на еден од корисниците на оваа мерка од претходниот јавен повик, од каде што ги повикаа сите млади земјоделци до 40 години, да поднесат барања за финансиска поддршка преку оваа мерка..

[повеќе]

Страна:  << Претходна  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36 37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83  84  85  86  87  88  89  90  91  92  93  94  95  96  97  98  99  100  101  102  103  104  105  106  107  108  109  110  111  112  113  114  115  116  117  118  119  120  121  122  123  124  125  126  127  128  129  130  131  132  133  134  135  136  137  138  139  140  141  142  143  144  145  146  147  148  149  150  151  152  153  154  155  156  157  158  159  160  161  162  163  164  165  166  167  168  169  170  171  172  173  174  175  176  177  178  179  180  181  182  183  184  185  186  187  188  189  190  191  192  193  194  195  196  197  198  199  200  201  202  203  204  205  206  207  208  209  210  211  212  213  214  215  216  217  218  219  220  221  222  223  224  225  226  227  228  229  230  231  232  233  234  235  236  237  238  239  240  241  242  243  244  245  246  247  248  249  250  251  252  253  254  255  256  257  258  259  260  261  262  263  264  265  266  267  268  269  270  271  272  273  274  275  276  277  278  279  280  281  282  283  284  285  286  287  288  289  290  291  292  293  294  295  296  297  298  299  300  301  302  303  304  305  306  307  308  309  310  311  312  313  314  315  316  317  318  319  320  321  322  323  324  325  326  327  328  329  330  331  332  333  334  335  336  337  338  339  340  341  342  343  344  345  346  347  348  349  350  351  352  353  354  355  356  357  358  359  360  361  362  363  364  365  366  367  368  369  370  371  372  373  374  375  376  377  378  379  380  381  382  383  384  385  386  387  388  389  390  391  392  393  394  395  396  397  398  399  400  401  402  403  404  405  406  407  408  409  410  411  412  413  414  415  416  417  418  419  420  421  422  423  Следна >>

Menu