Има 2957 текстови на 423 страни а Вие сте на 38 -та страна

СООПШТЕНИЕ - 01.02.2020

ОДЛУКА
за продолжување на рокот на Јавен повик 02/2019 за доставување на барање за
користење за на средства од ИПАРД програмата 2014-2020
Одлука - македонска верзија

Одлука - албанска верзија
[повеќе]

СООПШТЕНИЕ - 31.01.2020Димковски и Бабовски во скопско Виниче: Локалниот пат кој ги поврзува Виниче и Страчинци постои 50 години, но сега за прв пат ќе се асфалтира.


Министерот за земјоделство, шумaрство и водостопанство, Трајан Димковски, заедно со директорот на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, Николче Бабовски и градоначалникот на општина Гази Баба, Борис Георгиевски, денеска ја посетија локациите кадешто оваа општина ги реализира капиталните инвестиции преку мерките од Програмата за рурален развој.

Општина Гази Баба има аплицирано за три проекти преку мерките 321, 322 и 323 кои се наменети за капитални инвестиции за развој на руралните средини. Сите три проекти се однесуваат на изградба и реконструкција на патишта:
- Реконструкција и проширување на регионален пат од Бутел до Раштак, во должина од 5 км
- Изградба на патна делница до 1 км од ООУ Наум Охридски до викенд населба во село Булачани
- Изградба и реконструкција на локален пат во н.м Виниче до н.м. Страчинци

[повеќе]

СООПШТЕНИЕ - 31.01.2020Исплатени субвенциите за поледелски култури


Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, денеска ги исплати субвенциите за одгледувачите на поледелски култури. Станува збор за исплата по мерката 1.1 Директни плаќања по обработлива земјоделска површина за сите поледелски култури освен тутунот. Корисници на оваа финансиска поддршка се земјоделски стопанства кои во производната 2018 - 2019 година имаат засеани и ожнеани површини со: пченица, јачмен, пченка, рж, овес, ориз, тритикале, хељда, сирак, соја и сончоглед. Директорот на АФПЗРР, Николче Бабовски, појасни дека станува збор за исплата на средства за оние апликанти кои имаат поднесено барања за добивање на средства од Програмата за финансиска поддршка во земјоделството“ за 2019 година и законски се стекнале со право на оваа финансиска поддршка.


[повеќе]

ЈАВЕН ОГЛАС - 31.01.2020

ЈАВЕН ОГЛАС
за вработување на 6 извршители на определено време и тоа:Јавен оглас - македонска верзија

Јавен оглас - албанска верзија

[повеќе]

СООПШТЕНИЕ - 29.01.2020Продолжуваме да инвестираме во развој на општините и поттикнување на регионалниот развој

Денеска министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Трајан Димковски заедно со директорот за Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, Николче Бабовски беа во посета на локацијата кадешто започнува изградбата на велосипедската и пешачката патека до Моклиште, во општина Кавадарци. За овој проект, општината, од Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој ќе добие финансиска поддршка од над 14,6 милиони денари. Дел од оваа велосипедска патека ќе се гради и преку проектот од Центарот за развој на Вардарски регион. Со двата проекта ќе се изгради велосипедска патека во должина од 4.000 метри.

[повеќе]

СООПШТЕНИЕ - 24.01.2020Со средства од мерката Млад земјоделец се отвораат нови и осовременуваат постојните фарми


Директорите на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, и на Агенцијата за храна и ветеринарство, Николче Бабовски и Зоран Атанасов заедно со градоначалникот на Виница, Ивица Димитров, денеска ја посетија „Фарма Ефремови“ кои се корисници на мерката Млад Земјоделец


[повеќе]

СООПШТЕНИЕ - 23.01.2020Жителите во општина Лозово, после 24 години, за првпат добиваат 8 нови асфалтирани улици

Министерот за земјоделство, шумaрство и водостопанство, Трајан Димковски, заедно со директорот на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, Николче Бабовски и градоначалникот на општина Лозово Ацо Велковски, денеска ги посетија локациите кадешто оваа општина ги реализира капиталните инвестиции преку мерките од Програмата за рурален развој.

[повеќе]

Страна:  << Претходна  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38 39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83  84  85  86  87  88  89  90  91  92  93  94  95  96  97  98  99  100  101  102  103  104  105  106  107  108  109  110  111  112  113  114  115  116  117  118  119  120  121  122  123  124  125  126  127  128  129  130  131  132  133  134  135  136  137  138  139  140  141  142  143  144  145  146  147  148  149  150  151  152  153  154  155  156  157  158  159  160  161  162  163  164  165  166  167  168  169  170  171  172  173  174  175  176  177  178  179  180  181  182  183  184  185  186  187  188  189  190  191  192  193  194  195  196  197  198  199  200  201  202  203  204  205  206  207  208  209  210  211  212  213  214  215  216  217  218  219  220  221  222  223  224  225  226  227  228  229  230  231  232  233  234  235  236  237  238  239  240  241  242  243  244  245  246  247  248  249  250  251  252  253  254  255  256  257  258  259  260  261  262  263  264  265  266  267  268  269  270  271  272  273  274  275  276  277  278  279  280  281  282  283  284  285  286  287  288  289  290  291  292  293  294  295  296  297  298  299  300  301  302  303  304  305  306  307  308  309  310  311  312  313  314  315  316  317  318  319  320  321  322  323  324  325  326  327  328  329  330  331  332  333  334  335  336  337  338  339  340  341  342  343  344  345  346  347  348  349  350  351  352  353  354  355  356  357  358  359  360  361  362  363  364  365  366  367  368  369  370  371  372  373  374  375  376  377  378  379  380  381  382  383  384  385  386  387  388  389  390  391  392  393  394  395  396  397  398  399  400  401  402  403  404  405  406  407  408  409  410  411  412  413  414  415  416  417  418  419  420  421  422  423  Следна >>

Menu