Има 2958 текстови на 423 страни а Вие сте на 40 -та страна

ИЗВЕСТУВАЊЕ - 14.01.2020


Во врска со исплата на дополнителната помош за продадено-неплатено винско грозје во период од 15 август 2014 година до 15 ноември 2016 година во откупните претпријатија ВВ Повардарие АД и Стефан`с Винери

Се известуваат лицата кои се наоѓаат во листата подолу дека во најкус можен рок до Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој треба да ги достават следните податоци:
[повеќе]

СООПШТЕНИЕ - 10.01.2020За првпат после 12 години државата нема да враќа европски пари за мерките од ИПАРД 2

Кампањата за информирање и едукација за инструментот за претпристапна помош на Европската унија за рурален развој - ИПАРД 2014 – 2020, продолжува и оваа година. Денеска министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски, заедно со директорот на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, Николче Бабовски, во Струмица, присуствуваа на работилницата во склоп на инфо-деновите, коишто се наменети за информирање на сите потенцијални баратели за користење на финансиски средства од ИПАРД Програмата 2014-2020.

[повеќе]

СООПШТЕНИЕ - 03.01.2020Од наредната недела низ повеќе населени места ќе се оддржат ИПАРД инфо денови

Телото за управување со ИПАРД при МЗШВ, заедно со претставници на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој и вработени од Агенцијата за поттикнување на развој на земјоделството во тек на месец јануари низ повеќе места во Република Северна Македонија ќе оддржат ИПАРД инфо денови и работилници се со цел информирање на јавноста за можностите и условите за добивање на финансиска поддршка преку ИПАРД 2 Програмата.[повеќе]

СООПШТЕНИЕ - 30.12.2019Потпишани договорите од вториот повик за млади земјоделци, од следната година поддршката се зголемува на 20.000 евра

Денеска започна потпишувањето на договорите за мерката „Помош за млади земјоделци за започнување на земјоделска дејност“. Финансиската поддршка за оваа мерка е до 10.000 евра во форма на грант. Вкупно се потпишуваат 102 договори.[повеќе]

СООПШТЕНИЕ - 28.12.2019Нови 13,3 милиони евра од ИПАРД 2 Програмата преку мерката 3 „Инвестиции во материјални средства за преработка и маркетинг на земјоделски и рибни производи“

Од денеска па се до 11- ти февруари сите кои сакаат да аплицираат за добивање на средства од ИПАРД 2 Програмата, ќе можат да доставуваат барања за реализација на инвестиции преку мерката 3 „Инвестиции во материјални средства за преработка и маркетинг на земјоделски и рибни производи“.[повеќе]

ЈАВЕН ПОВИК бр.02/2019 за доставување на барања за користење на средства од ИПАРД Програмата 2014-2020 - 28.12.2019


Врз основа на член 9 став 1 точка б од Законот за ратификација на Секторската спогодба меѓу Владата на Република Македонија и Европската комисија за воспоставување на одредби за управување и спроведување на финасиската помош на Унијата за Република Македонија според Инструментот за претпристапна помош во областа на политиките за „Земјоделство и рурален развој" (ИПАРД) („Сл. весник на Република Македонија“ бр. 38/2016), врз основа на Дел II мерка Инвестиции во материјални средства за преработка на земјоделски и рибни производи точка 11 од Програмата за користење на средствата од Инструментот за претпристапна помош за рурален развој на Европската Унија (ИПАРД) за период 2014-2020 („Сл. весник на РМ“ бр. 177/2016), и врз основа на член 6 од Уредбата за начинот и постапката за користење на финансиска поддршка за мерките за рурален развој финансирани од програмата ИПАРД 2014-2020 („Сл. весник на РМ“ бр. 64/2016) и член 4 од Уредба за изменување и дополнување на уредбата за начинот и постапката за користење на финансиска поддршка за мерките за рурален развој финансирани од програмата ИПАРД 2014-2020 („ Сл. весник на Република Северна Македонија бр. 58 од 19.03.2019)


Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој

на 28 декември 2019 година објавувa

ЈАВЕН ПОВИК бр.02/2019

за доставување на барања за користење на средства од

ИПАРД Програмата 2014-2020македонска кратка верзија[повеќе]

СООПШТЕНИЕ - 27.12.2019Нови 13,3 милиони евра од ИПАРД 2 Програмата преку мерката 3 „Инвестиции во материјални средства за преработка и маркетинг на земјоделски и рибни производи“

Од утре почнува можноста за аплицирање за добивање на средства од ИПАРД 2 програмата, поточно, од утре тече новиот јавен повик за мерката 3 „Инвестиции во материјални средства за преработка и маркетинг на земјоделски и рибни производи“, од ИПАРД 2 програмата.[повеќе]

Страна:  << Претходна  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40 41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83  84  85  86  87  88  89  90  91  92  93  94  95  96  97  98  99  100  101  102  103  104  105  106  107  108  109  110  111  112  113  114  115  116  117  118  119  120  121  122  123  124  125  126  127  128  129  130  131  132  133  134  135  136  137  138  139  140  141  142  143  144  145  146  147  148  149  150  151  152  153  154  155  156  157  158  159  160  161  162  163  164  165  166  167  168  169  170  171  172  173  174  175  176  177  178  179  180  181  182  183  184  185  186  187  188  189  190  191  192  193  194  195  196  197  198  199  200  201  202  203  204  205  206  207  208  209  210  211  212  213  214  215  216  217  218  219  220  221  222  223  224  225  226  227  228  229  230  231  232  233  234  235  236  237  238  239  240  241  242  243  244  245  246  247  248  249  250  251  252  253  254  255  256  257  258  259  260  261  262  263  264  265  266  267  268  269  270  271  272  273  274  275  276  277  278  279  280  281  282  283  284  285  286  287  288  289  290  291  292  293  294  295  296  297  298  299  300  301  302  303  304  305  306  307  308  309  310  311  312  313  314  315  316  317  318  319  320  321  322  323  324  325  326  327  328  329  330  331  332  333  334  335  336  337  338  339  340  341  342  343  344  345  346  347  348  349  350  351  352  353  354  355  356  357  358  359  360  361  362  363  364  365  366  367  368  369  370  371  372  373  374  375  376  377  378  379  380  381  382  383  384  385  386  387  388  389  390  391  392  393  394  395  396  397  398  399  400  401  402  403  404  405  406  407  408  409  410  411  412  413  414  415  416  417  418  419  420  421  422  423  Следна >>

Menu