Има 2958 текстови на 423 страни а Вие сте на 43 -та страна

ЈАВЕН ПОВИК бр.07/2019 за доставување на барања за користење на средства од Програмата за финансиска поддршка на руралниот развој за 2019 година - 26.11.2019


Врз основа на член 7, алинеја 9 од Законот за основање на Агенција за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој („Службен весник“ на Република Македонија број 72/07, 5/09, 43/14, 193/15, 39/16, 164/18 и 190/19), Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руалниот развој го објавува следниот

ЈАВЕН ПОВИК бр.07/2019 за доставување на барања за користење на средства од Програмата за финансиска поддршка на руралниот развој за 2019 година .


македонска верзија | албанска верзија
[повеќе]

СООПШТЕНИЕ - 23.11.2019Подготвителен период за подготовка на документација за користтење на средства од ИПАРД 2 Мерка 3 „Инвестиции во материјални средства за преработка на земјоделски и рибни производи"

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, ги известуваат сите заинтересирани дека, од денеска е објавена Најавата за нов повик за ИПАРД, поточно за Мерка 3„Инвестиции во материјални средства за преработка на земјоделски и рибни производи". Јавниот повик за доставување на барања за користење на финансиски средства од петтата компонента на Инструментот за претпристапна помош за рурален развој на Европската Унија (ИПАРД Програма за периодот 2014-2020 година ќе биде објавен во втората половина на декември годинава. Директорот на Агенцијата за финансиска поддршка на земјоделството и руралниот развој, Николче Бабовски, информира дека од денеска, па во наредниот период, за сите заинтересирани кои сaкаат да користaт средства од ИПАРД програмата,поточно преку Мерката 3, Инвестиции во материјални средства за преработка на земјоделски и рибни производи“ им се дава подготвителен период од најмалку 30 дена за прибирање на потребната документација за изработка на апликации за поднесување на барања за користење на финансиска поддршка од ИПАРД 2 Програмата.

[повеќе]

ПРЕТХОДНА НАЈАВА - 23.11.2019


ПРЕТХОДНА НАЈАВА

за објавување на Јавен повик број 02/2019 за доставување на барања за користење на средства по мерка 3 “ Инвестиции во основни средства за преработка и маркетинг на земјоделски и рибни производи” од областа на политиките за земјоделство и рурален развој на Инструментот за претпристапна помош за рурален развој на Европската Унија (ИПАРД Програмата 2014-2020).


македонска верзија | албанска верзија

[повеќе]

СООПШТЕНИЕ - 22.11.2019Бабовски : Исплатени близу 98,3 милиони денари субвенции за сите регистрирани земјоделци

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, на сметките на 4.207 субјекти исплати околу 98,3 милиони денари за мерката „Дополнителна помош од 20% на носител на земјоделски стопанства кој е регистриран вршител на земјоделска дејност согласно со Законот за вршење на земјоделска дејност или е регистриран како индивидуален земјоделец согласно со Законот за пензиското и инвалидското осигурување.“

[повеќе]

СООПШТЕНИЕ - 20.11.2019Србија ќе ги користи македонските искуства за искористување на средствата од ИПАРД програмата

Директорот на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, Николче Бабовски, и неговиот заменик Авдул Селам Селами, денеска оддржаа работен состанок со директорката на Управата за аграрни плаќања на Србија, Билјана Петровиќ.

[повеќе]

СООПШТЕНИЕ - 19.11.2019Бабовски: Продолжен рокот за аплицирање за субвенции за произведено и предадено млеко и за заклани несилки, од денеска се поднесуваат и барања за предадено јагне во регистриран кланичен капацитет

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, ги информира сите млекопроизводители, дека по барање на фармерите го продолжи рокот за поднесување на барања за директни плаќања за произведено и предадено млеко, за период мај - септември 2019 година. Дополнителен рок за поднесување на барања за директни плаќања, имаат и одгледувачите на амортизирани несилки заклани во регистрирани кланични капацитети во период мај-септември 2019 година.

[повеќе]

СООПШТЕНИЕ - 14.11.2019Директорот на АФПЗРР, Николче Бабовски учествува на 46- тата конференција на директорите на Платежните Агенции во Европската Унија

Вчера и денес, во Хелсинки, Република Финска, се оддржува 46- тата по ред „Конференција на директорите на Платежните Агенции во Европската Унија“. Македонската делегација ја предводи директорот на Агенцијата за финансиска поддршка на земјоделството и руралниот развој, Николче Бабовски, кој активно учествуваше и оствари повеќе неформални, билатерални средби кои се од клучно значење за Македонија на патот кон Европската унија.

[повеќе]

Страна:  << Претходна  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43 44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83  84  85  86  87  88  89  90  91  92  93  94  95  96  97  98  99  100  101  102  103  104  105  106  107  108  109  110  111  112  113  114  115  116  117  118  119  120  121  122  123  124  125  126  127  128  129  130  131  132  133  134  135  136  137  138  139  140  141  142  143  144  145  146  147  148  149  150  151  152  153  154  155  156  157  158  159  160  161  162  163  164  165  166  167  168  169  170  171  172  173  174  175  176  177  178  179  180  181  182  183  184  185  186  187  188  189  190  191  192  193  194  195  196  197  198  199  200  201  202  203  204  205  206  207  208  209  210  211  212  213  214  215  216  217  218  219  220  221  222  223  224  225  226  227  228  229  230  231  232  233  234  235  236  237  238  239  240  241  242  243  244  245  246  247  248  249  250  251  252  253  254  255  256  257  258  259  260  261  262  263  264  265  266  267  268  269  270  271  272  273  274  275  276  277  278  279  280  281  282  283  284  285  286  287  288  289  290  291  292  293  294  295  296  297  298  299  300  301  302  303  304  305  306  307  308  309  310  311  312  313  314  315  316  317  318  319  320  321  322  323  324  325  326  327  328  329  330  331  332  333  334  335  336  337  338  339  340  341  342  343  344  345  346  347  348  349  350  351  352  353  354  355  356  357  358  359  360  361  362  363  364  365  366  367  368  369  370  371  372  373  374  375  376  377  378  379  380  381  382  383  384  385  386  387  388  389  390  391  392  393  394  395  396  397  398  399  400  401  402  403  404  405  406  407  408  409  410  411  412  413  414  415  416  417  418  419  420  421  422  423  Следна >>

Menu