Има 2958 текстови на 423 страни а Вие сте на 62 -та страна

Со едукација на фармерите до поголема искористеност на средства за модерно сточарство - 30.10.2018


“Соврeмена опрема за сточарство и начини за финансирање на истата “ беше темата на едукативното предавање што денеска го организираше Здружението за едукација на земјоделци “Зелена берза” Битола. Како да се стигне до современа опрема за сточарство , како да се стигне до квалитетен семенски материјал за сточна храна, кои грантови постојат , како да се аплицира во новиот ИПАРД, а и кои се другите начини на финансирање, беа прашањата на кои преку презентациите на гостите се добија одговори. Пред стотина присутни сточари и гости во конференциската сала на Синпекс Битола, најпрво се обрати директорот на Агенцијата за финансиска поддршка на земјоделството и руралниот развој г-дин Никола Бабовски кој ги охрабри сточарите да останат и да се занимаваат со оваа дејност.
[повеќе]

Исплатени 3 милиони евра за поддршка на младите земјоделци, Владината мерка дава резултати - 25.10.2018


Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски, и директорот на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, Николче Бабовски, беа во посета на млади земјоделци од с. Оризари, кои ги искористиле средствата од мерката „Млад земјоделец“. Николовски и Бабовски, на терен се уверија во успешноста на мерката „Млад земјоделец“ за која има голем интерес кај младите кои започнуваат сопствен агро бизнис. Директорот на Агенцијата за финансиска поддршка на земјоделството и руралниот развој, Николче Бабовски, истакна дека согласно критериумите, предност на повикот имаат младите кои повеќе од две години се невработени.[повеќе]

NJOFTIM 22.10.2018 - 22.10.2018


Filloi aplikimi për fitimin e subvencioneve për blerësit e kumbullave dhe grurit nga rekolta e këtij viti


Të gjithë blerësit e kumbullave dhe përpunuesit e grurit nga sot e deri më 25 dhjetor të vitit 2018 mund ti dorëzojnë aplikimet për përkrahje financiare për kumbulla të blera dhe të grurit të blerë nga prodhimi vendor nga rekolta e këtij viti.
Shfrytëzues të nënmasës "Pagesat direkte për kumbulla të blera nga prodhimi 2018 nga prodhim vendor" janë personat juridikë të regjistruar për përpunimin e produkteve bujqësore dhe personat juridikë të regjistruar për tregtinë e produkteve bujqësore të regjistruar në Regjistrin e blerësve që kanë bërë blerjen e kumbullave nga prodhimi i vitit 2018 nga prodhimi vendor në bazë të kontratava për blerje të lidhura me fermat bujqësore. Përkrahja financiare paguhet për sasitë e blera gjatë periudhës prej 15 gusht deri më 15 shtator 2018 dhe për të njëjtat pagesa të jetë e realizuar jo më vonë se 15 dhjetor 2018 me një çmim jo më të ulët se 5 denarë për kilogram. Shuma e përkrahjes është 2 denarë për kilogram.
[повеќе]

СООПШТЕНИЕ - 22.10.2018


Започна аплицирањето за добивање на субвенции за откупувачите на сливи и на пченица од овогодинешната реколта


Сите откупувачи на сливи и преработувачи на пченица од денеска се до 25- ти декември 2018 – та година ќе може да поднесуваат барања за финансиска поддршка за откупени сливи и пченица од домашно производство од овогодинешната реколта.

Корисници на подмерката „Директни плаќања за откупени сливи од род 2018 година од домашно производство“ се правни лица регистрирани за преработка на земјоделски производи и правни лица регистрирани за вршење на трговија со земјоделски производи запишани во Регистарот на откупувачи кои извршиле откуп на сливи од реколта 2018 година од домашно производство врз основа на договор за откуп склучен со земјоделски стопанства. Финансиската поддршка се исплаќа за количините кои се откупени во период од 15 август до 15 септември 2018 година и за истите исплатата да е извршена најдоцна до 15 декември 2018 година по цена не пониска од 5 денари по килограм. Висината на поддршката изнесува 2 денари по килограм.[повеќе]

ИЗВЕСТУВАЊЕ - 22.10.2018


ИЗВЕСТУВАЊЕ


Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој ги известува откупувачите на сливи и преработувачите на пченица дека можат да поднесат барања за финансиска поддршка за откупени сливи и пченица од реколта 2018 година од домашно производство.


[повеќе]

ЈАВЕН ОГЛАС БРОЈ - 224/2018 - 19.10.2018ЈАВЕН ОГЛАС БРОЈ - 224/2018
за вработување на 28 државни службеници од Група I, подгрупа I во Агенција за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развојЈавен оглас број - 224/2018

[повеќе]

СООПШТЕНИЕ - 17.10.2018


Нови 10 милиони денари на располагање за инвестиции во инфраструктура за пристап до земјоделско земјиште


Сите единици на локалната самоупрва од денеска па се до 17- ти ноември ќе може да аплицираат за добивање на финансиска поддршка од „Програмата за рурален развој“, поточно за „Мерката 124 Инвестиции во инфраструктура за пристап до земјоделско земјиште “, односно реконструкција или пробивање на пристапни патишта до земјоделско земјиште.


[повеќе]

Страна:  << Претходна  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62 63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83  84  85  86  87  88  89  90  91  92  93  94  95  96  97  98  99  100  101  102  103  104  105  106  107  108  109  110  111  112  113  114  115  116  117  118  119  120  121  122  123  124  125  126  127  128  129  130  131  132  133  134  135  136  137  138  139  140  141  142  143  144  145  146  147  148  149  150  151  152  153  154  155  156  157  158  159  160  161  162  163  164  165  166  167  168  169  170  171  172  173  174  175  176  177  178  179  180  181  182  183  184  185  186  187  188  189  190  191  192  193  194  195  196  197  198  199  200  201  202  203  204  205  206  207  208  209  210  211  212  213  214  215  216  217  218  219  220  221  222  223  224  225  226  227  228  229  230  231  232  233  234  235  236  237  238  239  240  241  242  243  244  245  246  247  248  249  250  251  252  253  254  255  256  257  258  259  260  261  262  263  264  265  266  267  268  269  270  271  272  273  274  275  276  277  278  279  280  281  282  283  284  285  286  287  288  289  290  291  292  293  294  295  296  297  298  299  300  301  302  303  304  305  306  307  308  309  310  311  312  313  314  315  316  317  318  319  320  321  322  323  324  325  326  327  328  329  330  331  332  333  334  335  336  337  338  339  340  341  342  343  344  345  346  347  348  349  350  351  352  353  354  355  356  357  358  359  360  361  362  363  364  365  366  367  368  369  370  371  372  373  374  375  376  377  378  379  380  381  382  383  384  385  386  387  388  389  390  391  392  393  394  395  396  397  398  399  400  401  402  403  404  405  406  407  408  409  410  411  412  413  414  415  416  417  418  419  420  421  422  423  Следна >>

Menu