Има 2957 текстови на 423 страни а Вие сте на 70 -та страна

Соопштение - 23.03.2018
Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој ги известува земјоделските стопанства дека рокот за поднесување на барања за субвенции за 2018 година е започнат и ќе трае до 15 мај.
[повеќе]

Соопштение - 06.03.2018
На ден 06.03.2018 година во просториите на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, потпишани се првите четири договори за поддршка на проекти од Програмата за користење средства од инструментот за претпристапна помош за рурален развој (ИПАРД) за период 2014-2020 година.


[повеќе]

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој објавува ОГЛАС за ангажирање на опреденелно време 28 (дваесет и осум) лица на ден 14.02.2018 година. - 14.02.2018Врз основа на член 22, став 8 од Законот за вработените во јавниот сектор („Службен весник на Република Македонија“ број 27/2014, 199/2014 и 27/2016), а во согласност со член 22, став 1, точка 1 и член 23 од Законот за работните односи („Службен весник на Република Македонија“ број 62/2005, 106/2008...119/2016),


АГЕНЦИЈАТА ЗА ФИНАНСИСКА ПОДДРШКА ВО ЗЕМЈОДЕЛСТВОТО И РУРАЛНИОТ РАЗВОЈ

Објавува

ЈАВЕН ОГЛAС за вработување на 28 извршители на определено време
Објава на оглас - македонска верзија
Објава на оглас - албанска верзија

[повеќе]

Соопштение - 26.01.2018
На ден 25.01.2018 година во просториите на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој предводена од директорот Николче Бабовски одржа работен состанок со претставници од делегацијата на Европската Комисија во Република Македонија предводена од господинот Никола Бартолини, на состанокот присуствуваа претставници од Национален фонд, Министерството за земјоделство шумарство и водостопанство и Секретаријатот за Европски прашања.


[повеќе]

Соопшение за фомирање на комитет за земјоделство и безбедност на храна - 05.01.2018
Владата на Република Македонија донесе одлука да формира Комитет за земјоделство и безбедност на храна, а со работата на ова тело ќе раководи претседател. Претседател, како што соопштија ќе биде премиерот Зоран Заев.

Овој комитет ќе има задача да ја следи реализацијата на мерките и проектите во врска со агросекторот, безбедноста на храната и ветеринарната заштита на животните и да дава насоки и предлози заради подобрување на состојбите во овие области.

Покрај Заев, членови на Комитетот по функција се и вицепремиерот задолжен за економски прашања и за координација со економските ресори Кочо Анѓушев, министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски, министерот за здравство Венко Филипче, министерот за животна средина и просторно планирање Садула Дураки, министерот за финансии Драган Тевдовски, и директорите на Агенција за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој Николче Бабовски и на Агенцијата за храна и ветеринарство Зоран Атанасов.


[повеќе]

ЈАВЕН ПОВИК бр. 04/2017 за доставување на барања за исплата на средства од Програмата за финансиска поддршка на руралниот развој за 2017 година - 16.12.2017


Врз основа на член 7, алинеја 9 од Законот за основање на Агенција за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој („Службен весник“ на Република Македонија број 72/2007, 5/2009, 43/2014, 193/2015 и 39/2016), Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руалниот развој го објавува следниот ЈАВЕН ПОВИК бр. 04/2017 за доставување на барања за исплата на средства од Програмата за финансиска поддршка на руралниот развој за 2017 година .


македонска верзија и албанска верзија

[повеќе]

Соопштение за рокот за поднесување на барања за финансиска поддршка за органско производство - 14.12.2017
Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој ги известува земјоделските стопанства и откупувачи на земјоделски производи дека е во тек рокот за поднесување на барања за финансиска поддршка за органско производство и ќе трае до 25 декември 2017 година.
[повеќе]

Страна:  << Претходна  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70 71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83  84  85  86  87  88  89  90  91  92  93  94  95  96  97  98  99  100  101  102  103  104  105  106  107  108  109  110  111  112  113  114  115  116  117  118  119  120  121  122  123  124  125  126  127  128  129  130  131  132  133  134  135  136  137  138  139  140  141  142  143  144  145  146  147  148  149  150  151  152  153  154  155  156  157  158  159  160  161  162  163  164  165  166  167  168  169  170  171  172  173  174  175  176  177  178  179  180  181  182  183  184  185  186  187  188  189  190  191  192  193  194  195  196  197  198  199  200  201  202  203  204  205  206  207  208  209  210  211  212  213  214  215  216  217  218  219  220  221  222  223  224  225  226  227  228  229  230  231  232  233  234  235  236  237  238  239  240  241  242  243  244  245  246  247  248  249  250  251  252  253  254  255  256  257  258  259  260  261  262  263  264  265  266  267  268  269  270  271  272  273  274  275  276  277  278  279  280  281  282  283  284  285  286  287  288  289  290  291  292  293  294  295  296  297  298  299  300  301  302  303  304  305  306  307  308  309  310  311  312  313  314  315  316  317  318  319  320  321  322  323  324  325  326  327  328  329  330  331  332  333  334  335  336  337  338  339  340  341  342  343  344  345  346  347  348  349  350  351  352  353  354  355  356  357  358  359  360  361  362  363  364  365  366  367  368  369  370  371  372  373  374  375  376  377  378  379  380  381  382  383  384  385  386  387  388  389  390  391  392  393  394  395  396  397  398  399  400  401  402  403  404  405  406  407  408  409  410  411  412  413  414  415  416  417  418  419  420  421  422  423  Следна >>

Menu