Вести

СООПШТЕНИЕ

22.02.2023

АФПЗРР : Исплатени субвенциите за градинарско производство – 214.7 милиони денари за близу 11.000 производители на градинарски култури Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој ја реализираше исплатата на директните плаќања по обработлива земјоделска површина за градинарско производство и цвеќе на отворено и во пластеници. Корисници на оваа поддршка се земјо...

СООПШТЕНИЕ

21.02.2023

Бачовски од Овче Поле : Со владина поддршка во земјоделството и руралниот развој до силен растителен и сточарски сектор Директорот на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој денес изврши посета на корисници на програмите за поддршка во земјоделството и руралниот развој во овчеполскиот регион. Во рамки на теренските активности, Бачовски ја посети семејната фарма И...

СООПШТЕНИЕ

20.02.2023

Во канцелариите на Агенцијата за земјоделски и рурален развој во Република Албанија остваривме средба на која бевме пречекани од генералната директорка, Г-ѓа. Еранда Селманај и нивниот персонал, каде што разговаравме за финализирање на апликацијата на проектот ИПА CPC (прекугранична соработка), кој ќе послужи за подобрување на условите, инфраструктурата и логистиката на двете институции, како и на...

СООПШТЕНИЕ

17.02.2023

АФПЗРР : Реализирана исплатата на директните плаќања за полјоделски култури Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој денеска изврши исплата на субвенциите за полјоделски култури. Исплатени се над 24.000 корисници со вкупна финансиска поддршка од 422.4 милиони денари. Корисници на поддршката се земјоделските стопанства кои во 2021/2022 година имаат засеани и о...

СООПШТЕНИЕ

13.02.2023

АФПЗРР : Исплатени субвенциите за лозарите Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој денеска изврши исплата на директните плаќања за оддржување на лозови насади. Со исплатата се опфатени 14.830 лозаропроизводители за кои се одвоени 597 милиони денари. “Со оваа исплата започнуваме со континуирана исплата на директните плаќања за поднесените барања за раст...