Вести

СООПШТЕНИЕ

01.06.2023

Исплатени дополнителните директни плаќања за овоштарство Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и рурланиот развој на сметките на10.604 корисници изврши исплата во висина од 286.673.118,00 денари за дополнителни директни плаќања од подмерка 1.7 по обработлива земјоделска површина за одделни овошни видови. Корисници на оваа подмерка се земјоделски стопанства кои имаат засадени п...

ИЗВЕСТУВАЊЕ

22.05.2023

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој ги известува земјоделските стопанства дека е во тек поднесувањето на барањата за директни плаќања во земјоделството. 800x600 Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 ...

СООПШТЕНИЕ

02.05.2023

Ние сме лидери во регионот со 98% искористеност, нула евра поврат на средства за целиот ИПАРД 2 период и први во регионот ние започнуваме со ИПАРД 3 програмата Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE /* Style Definitions *...

ЈАВЕН ПОВИК бр.01/2023, Мерка 3

02.05.2023

ПРЕТХОДНА НАЈАВА за објавување на Јавен повик 01/2023 за доставување на барања за користење на средства по мерка 3 “Инвестиции во основни средства за преработка и маркетинг на земјоделски и рибни производи” од областа на политиките за земјоделство и рурален развој на Инструментот за претпристапна помош за рурален развој на Европската Унија (ИПАРД Програмата 2014-2020)

ЈАВЕН ПОВИК бр.01/2023, Мерка 1 и 7

02.05.2023

ПРЕТХОДНА НАЈАВА за објавување на Јавен повик 01/2023 за доставување на барања за користење на средства од Инструментот за претпристапна помош за рурален развој на Европската Уни...